tisdag 28 april 2009

Oj vad fort det går!!


Så här mycket har alla blommor växt i rabatterna under helgen. Snart ska vi också göra iordning med plank mot gårdsplanen och så plantera lite mer blommor, kul.

Mamma har fyllt hela 60 år! Och med elöverkänslighet är det inte lätt att hitta något att köpa i present som ska finnas kvar som ett stort minne. Då slog det mig att hon har alltid velat ha ett serveringsbord i matsalen. Började leta på blocket men hittade aldrig något. Fick lite panik när det bara var en vecka kvar tills vi skulle träffas hemma i Eksjö.
Då kom jag på den brilljanta idén att Jonas skulle ju kunna bygga ett bord och så här fint blev det efter vit färg och svartmålad text!!
Hoppas nu att det kommer till användning.
Ha de
//Tina

måndag 27 april 2009

Möhippa för Lotta!!











Har i helgen varit i Eksjö och hälsat på min mor, och har även hunnit vara på en möhippa för Lotta Ekenmo, bilder kommer... Lyckades ju springa på Lotta på stan dagen innan möhippan och fick snällt stå där och ljuga henne rakt upp i ansiktet. Hade ju lovat henne att komma och hälsa på nästa gång jag var "hemma" hihihi tur att hon inte genomskådade mig. Vi blev iallafall tillslut 32 st tjejer som kidnappade henne och skickade iväg henne på diverse uppdrag. Hon fick bl.a. upp och sjunga på scenen på "Eksjömässan" Det gör ont i glittrig paljettklänning och hon öster rubbet....hihihi.
Det blev en inspelad skiva med 4 låtar, och även kroki- och kroppsmålning. Lite tokigt blev det när han var väldigt seriös i sitt uppdrag och vi andra 30 som var lite halvlulliga tyckte att han var otroligt....naken...HAHAHAHAHA.
Dax att fortsätta jobba och återkommer med bildersenare.
So long......
//TINA

onsdag 22 april 2009

Börjar äntligen bli frisk




Då var den här helgen också över, penicillinet har börjat hjälpa och det är sån skillnad, skönt.
Familjen ska till Eksjö på en blixt visit, ska passa på att besöka Emma och Robert en snabbis också. http://palmerskavillan.blogspot.com/
Hoppas även att jag ska kunna ta mig till Eksjö över Valborg, vill ju att Anton ska få uppleva hur man firar i mina barndoms trakter. Riddarspel och majbrasa.
Gräsmattan har blivit klippt för första gången i år. Skönt att få det gjort. Här finns ju en del gräsmatta att hålla efter. Men såg idag att det snart är dax igen.
Anton har varit så duktig och hjälps oss i trädgården som ni ser på bilden ovan.
Har varit ute och tagit lite bilder idag..... Kommer snart upp här!!
Så länge, ha det bäst.
Love ya´
//Tina

lördag 18 april 2009

Sol, sol och åter sol..Och lite bihålsinflamation!!





Ja då var det konstaterat bihålsinflamation. Bara till att knapra piller och spreja nässprej!
Idag har jag och Anton varit på en 4H-gård som heter Stättared och där var vi hela förmiddagen och tittade på hönor och tuppar, kaniner söta som små tussar och getkillingar. Synd att dom dricker sitt egna pink bara, för då var dom inte så söta längre....
Efter det åkte vi vidare till pappa och Anita som var barnvakt åt Antons kusiner så det blev massa fika och bus.
Därefter kalas hemma i Frillesås hos farfar. Det var ett mycket roligt kalas för vi blev indelade i lag och sen blev det många och krångliga lekar. Mer sånt i fortsättningen. Lön för mödan blev det oxå med grillat och potatisgratäng. Mumsigt!!





onsdag 15 april 2009

Vårarbete

I går fräste Jonas kökslandet så snart ska snart fröer och förodlade ärtor och majs ner i jorden. Vårt lilla växthus blåste sönder i en av våra vinterstormar så dax att ta sig till glasmästaren så vi kan sätta ut tomaterna. Längtar så till sommaren. Allt som blir så grön och fint och alla bad man ska göra. Hur många timmar kommer det inte hinnas med på stranden, ljuvligt. Alla som vill komma och hälsa på är sommaren en perfekt tid. Havet kan inte bli vackrare.
Har äntligen kommit igång med balklänningen som jag ska göra till juni, hoppas att den blir fin, eller det är klart att den blir....
Slutar snart jobbet och ska hem och nana kudden.
Love ya´all
//TINA

tisdag 14 april 2009

Så här långt har våra fröer grott! Kul med tomat och majs, ärtor och massor med tagetes.
Måste bara få ägna en tanke till min och mina arbetskamraters kurskompis. Som miste hela sin familj i en tagisk trafikolycka i Staffanstorp på långfredagen. Hennes man och 2 barn misste sina liv. Och jag har tagit detta väldigt hårt känner jag. Man tänker genast på att det kunde ha hänt min egna familj eller någon nära och kär. Så vi måste lova varandra att tala om hur mycket vi betyder för varandra. Så alla som känner sig träffade, Jag tycker väldigt mycket om er.
Har precis badat Anton och tittar på den dagliga dosen av bolibompa!
Over and out
//Tina

måndag 13 april 2009

Påsken snart slut.




Ja då var snart denna påsk över också. Och jag har bara jobbat!!
Igår kom ju som sagt Jimmy med familj till jobbet och visade upp sitt tillskott, och gud vad man glömmer fort hur små dom små liven är. Han var nog det sötaste jag sett på länge. Sugen? JA!!
Vi har inte hunnit med så mycket med huset nu i hegen som vi velat. Har mest suttit och njutit av solen. Och grillat såklart. Man har nästan hört hur det har knakat i mark och träd, hur allt nästan exploderar ut. Härligt!
Vi tog en promenad ner till sjöboden i förmiddags, det var så skönt men det känns att havet fortfarande är kallt för det var lite kyligt när vi kom ner till vattnet. Anton skulle inte göra annat än kasta sten i vattnet...och plumps så stod han med skona i vattnet...oj då!! Sen blev det fika med pannkakor och kex, mumsigt.
Jobb i morgon igen.
Våriga kramar
//TINA

lördag 11 april 2009



Glad påsk alla glada vänner!!
Påskkärringen kom till jobbet med godiset idag, och oj vad det var efterlängtat. Ikväll blir det myspys med grill och gott nyinköpt vin, mums.
Satt här på jobbet när ett chatrat tåg med DIF inkom till centralen, och oj vilken härlig stämning!
I morgon kommer Jimmy, Sofia, Julius och lille Linus till jobbet. ÄNTLIGEN ska vi få se det lilla underverket. Han har ju snart växt ur paketen från vår familj. Det ska iallafall bli väldigt kul att träffa dom för det var så längesen. Välkommna det kanske till och med finns lite godis kvar....
Vilket underbart väder, vill ju bara vara ute och pyssla och myssla. Köpa mina loungemöbler och sätta upp min segelduk, plantera bambun och sätta mig ner med en kall drink och bara njuta. MEN inte det, nu är det full träning inför vårruset i Göteborg och Lygnen Runt på morsdag.
Ha det bäst alla
//Tina

fredag 10 april 2009

Jaha

Jaha, då blev det inget besök av Halmstadsbor igår torsdag, Jonas har blivit magsjuk ...bakvägen... Det är ju så himla typiskt. Det innebär att vi inte heller fick komma till Axel och Becca, ingen vill fira påsk med oss:( Känner mig faktiskt lite deppig.
Fick ett fint erbjudande från en arbetskompis som gärna gick i Jonas ställe...han till och med kör, det är ju så långt;)
Blir väl eldning i trädgården med grillad korv och saft som varje påsk. Tur att man har lite traditioner.
Snart dax att packa ihop dator och åka hem från dagen jobb. Tågen går ju trots röda dagar.
//TINA

torsdag 9 april 2009

Snart kommer påskkärringen




Har väl inte hänt så mycket denna veckan, inte mer än massa planerande inför vår och sommar. Jobbat har man också hunnit med en del.
Min ända lediga dag innan påskhelgen var idag. Och förmiddagen gick åt att städa för i morgon kommer Fredrik och Marie från Halmstad och häslar på. Då ska vi ut och äta lunchpicknick. Ska bli mysigt, det var så längesen som vi sågs alla 4. Sen drar det iväg till jobbet 12-21. Helt oki trots allt. Har inhandlat lite godis till jobbet ca 4.3 kg, lite lagom ;)
Påskafton jobbas det också men bara på förmiddagen för på kvällen ska vi till Axel, Becca och Gustaf för att grilla. Ska ju bli kanonväder så det kanske till och med blir till att sitta ute.
Jag måste också skänka en tanke till Jimmy och familj som har det jobbigt nu.


Många varma kramar
//TINA

måndag 6 april 2009

Jobbar




Vi jobbar, vi jobbar, vi jobbar och står på...... "Tomas tåget".
Idag fick hela familjen sova till 8!! Helt fantastiskt att kunna vaknar någorlunda utvilad, förutam Jonas som hade mardrömmar om att pengarna för MC inte kom i på kontot, att han blivit blåst. Han bara låg i sängen och vred och vänte och suckade. Så jag skickade ut honom i soffan så vi andra fick sova. Hehe.
Anton är mycket piggare och var ut med pappa i trädgården och räffsade hela förmiddagen. Lunchen tog vi ute i solen innan det var dax för mig att åka till jobbet. Jobbar idag från 13 till 22. phu det känns lite halvjobbigt nu när man har börjar bli förkyld. Näsan rinner hela tiden!!
Tog lite bilder med utsikt från jobbet......

Psssst.... Har fått äran att bli en av SJ AB´s egna bloggare på hemsidan, ska bli tokkul!!
Ha de
//Tina

söndag 5 april 2009




Oj vilken helg, vilket väder och vilken sjuk son. Efter all magsjuka fick min lille prins näringsbrist och bara satt helt "patisk" och bara stirrade rätt ut i intet, det var nog det värsta jag varit med om. Att sitta som mamma och inta kunna göra någonting!! Ringa sjukvårdsupplysningen igen, och fick börja om från början med vätskeersättning och sen kokt ris rostad macka kokta morötter. Idag har han äntligen orkat stå på benen och lekt till och med
Vi hann med en promenad i kvällssolen och det var underbart, men det blåste kuling!! brrr ser mycket skönare ut än vad det var.

Våra vänner från Nyköping var här på en blixtvisit för att titta på en visning på ett snarlikt hus som dom ska bygga där uppe. Kul att västkustens framsida hade något att erbjuda ;)

Har fått äran att sy en balklänning tills i juni. Det kommer bli en utmaning med mycket spetts och korsettsnörning i ryggen, och den blivade ägaren var här för att mätas så att möstret kan klippas till. Den kommer bli otroligt fräck.
Dax att äta kvällsmat och försöka få i Anton lite risvälling. För att i morgon åka till jobbet och få umgås med "vuxna" för omväxlings skull.
En snabb sammanfattning av våran helg....
Många kramar
//TINA

fredag 3 april 2009

Effektiv dag!


Oj, oj,oj vad jag har hunnit med mycket idag. Började dagen med 4 mils resa till Ge Kå´s, herregud vad folk det var där idag, och det slog mig när jag åkte hem att påsklovet börjar ju idag!!
Sen var det bara att skynda hem för att åka hela familjen till Landvetter och hämta våran fina Alfa Romeo som varit på sevice, tråkigt att det slutade på dubbel summa mot vad vi tänkt från början men det är ju bara att gör´t. Vidare till Besiktningen i Kungsbacka, för att sedan stressa hem och sälja våran älskling som har till hört familjen sedan dess födsel. Honda CBR 600 FS, SÅLD! Delade känslor absolut.
Men där i mellan hann även jag och Anton med ett besök på närakuten. Han spydde i bilen igen....Nu har han varit dålig sedan i måndags så jag tyckte det var dax för ett besök hos farbror Doktorn, men det visase sig att det trots allt bara är "vanlig magsjuka".....men det känns inte bra jag får ge helgen och blir det inte bättre då åker vi till barnmottagninge.PUNKT!!
Efter att Jonas äntligen kom hem efter sin vecka i vår huvudstad var det dax att skicka han till jobbet för att göra sin natt..... phu hade varit skönt att haft honom hemma nu när Anton inte är riktig frisk.
Nu ska jag och mina chips sätta oss i soffan och lyssna på SÅ SKA DET LÅTA!!
Ha de
//TINA

onsdag 1 april 2009

Sommar nu...

Dagen började mysigt men övergick snabbt i ett kaos av kräk runt frukostbordet......
"Dumma golvet" sa Anton, stackarn, mamma hade lurat i honom välling isoffan efter en lugn natt. Men direkt över till müsslie och fil.
Det blev även idag makaroner och korv till lunch. Mumsigt.
Trots feber så var jag bara tvungen att gå ut i det vackra vädret 12 garader varmt vin 11-12 tiden, ljuvligt. Passade då på att ta några bilder nere vid stranden. Husvagnarna börjar att komma på plats och det är bara sommar och alla "badj%&#larna" som saknas!! Vore trevligt om tången försvann också, den luktar ju inte så gott.
Fjädrarna är även dom på plats. Anton har hjälpt till. Efter att han satt sina fjädrar på plats så sa han: "Anton är sååååå duktig mamma". Gullunge.

Puss på er alla goa
//Tina