måndag 31 augusti 2009

Stadsfest i Eksjö

Helgen tillbringades till hälften i Eksjö där det rodde stadsfest. Många artister men jag var bara där på fredag. Då lyckades vi titta på Alcazar och Backyard Babies. Och Alcazar vilka showare. Dom är ju grymma på att dansa och vilken kondition sen då!!!!


Fick ju äran att följa med Emma och Robert och det tackar jag för, fy vad ensam jag skulle ha varit annars.
Jag och Anton tvingade oss in hos Palmeska villan på lördagen för en fika innan vi åkte hem till västkusten. Betydligt bättre väder på vägen hem också. När vi skulle till Eksjö i fredags kom vi fram 1.5 timme försent, det regnade och regnade och regnade.... snitthastigeheten från Horred till Eksjö gick i ungefär 60 km/h............
Nu är det dax att jobba igen.

Glömde ju att vi har städat bort sommaren eller iallafall lite grann. Och planterat lite kål här och var. Och mamma och Egon har fått en lite kruka utanför sin husvagn med. Sorgligt nog så ska tältet ner nu i veckan och sen är det bara för dom att köra hem lillhuset. Och hoppas att dom vill komma tillbaka nästa sommar!!



onsdag 26 augusti 2009

Grattis

Idag fyller min kära far 63 år!
GRATTIS
Han firade dagen med att komma och hälsa på hemma hos oss. Och passade samtidigt på att bli klippt. Lika fint som vanligt!!
En härlig fika blev det också.
Sen dax att ge sig av till jobbet. (Och denna dagen har varit bra snurrig. Jag ber om ursäkt för alla som har varit ute och åkt tåg mellan Alvesta och Kalmar.
Men vi har verkligen gjort så gott vi kunnat med den information vi fått!!)
Många kramar

måndag 24 augusti 2009

Kräftskiva

I lördags hade vi den årliga kräftskivan. Och vi blev tillslut 14 vuxna och 10 barn!! Oj vilken tur med vädret vi hade.
Vi började med att träffas alla på altanen i solen och hälsas välkomna med lite rosa bubbel!!


Förra året hade vi en ny familjekonstellation och konstigt nog så va Becca delaktig i den också!! Här ser ni alltså Jonas och vår underbara granne "Becca vid havet"

Alla hade med sig lite till festen och Martin och Maria fick godis på sin lott och snacka om att dom kan detta. Räkna med att det kommer bli er lott framöver också. När vi vägde denna jätteskål så stod vågen på 5,3 kg!!!!! Och det värsta av allt.... Den tog slut. Tur att vi kan skylla på barnen. :)


Som alltid när vår andra underbara granne finns med på fest så händer det saker. Denna gången fick vi alla vara med om en dubbelvigsel. (Det är inte första gången, Becca och Axel firade 1 årig).
Ann & Thomas samt Marie & Fredrik hamnade under Kentas fina predikan. Och otroligt många skratt!! Är han inte för söt!!



Här är en bild på ett av 2 nygifta par. Fredrik var ortoligt nöjd över vilken billig vigsel och fest det blev för alla hade ju med sig något ätbart!! Ringen är väl bevarad.


Man skulle ju kunna tro att detta var par nr 2 men ej. Detta är bara ett par väldigt goda grannar.
Nu ska jag bli lite blödig med fy vad lycklig jag är över att ha hamnat här i Frillesås med så underbara grannar/vänner och naturen ska vi ju inte änns ta upp. Finns ju inget bättre än att få ta en kvällspromenad och mötas av havets härliga doft. Känna vinden i håret och solens strålar i nedgången över vattnet..mmmmmm!


Tack alla för en härlig fest!


torsdag 20 augusti 2009

Varmt

Idag är det varmt 29° i skuggan!!
För att inte tala om hur varmt det är inne i våran lokal på jobbet. 20 st skärmar som står på dygnet runt.....hua
Men jag vill verkligen inte klaga för det är så härligt med sol och värme men då vill ju jag ligga på stranden och ha det gött.
Hoppas på fint väder till helgen istället.

onsdag 19 augusti 2009

JIPPI

Dagen började med att man fick ett sms från pappi och styvmor om att dom drack giftigt gröna drinkar och tittade ut över ett äckligt blått vatten liggandes i solstolar på Zakyntos. Inte alls avis nej då!!!!
Här ser ni iallafall mina fina nya kläder som jag hittade efter min heldag i stan i går!! En härligt randig tröja och en härlig blå silkesklänning som kommer sitta som en smäck till blåjeans!!

Äntligen så kommer min familj hem. Jonas och Anton har varit iväg på en liten minisemester och hjälpt våra härliga vänner med att resa sitt hus som dom ska bygga i Nyköping!!
Som jag har saknat dom!! hua!! Men äntligen!! Åh va jag ska krama om mina älskade pojkar.
Men vad jag har fått gjort mycket. Har idag målat hela dagen, trött på färg nu men det är bara att ta nya tag för det är långt ifrån färdigt. Anton har fått en "picknick bänk" ni vet ett sånt där bord där bordsskivan och bänkarna sitter fast i varandra, i miniformat också!! Den är på bra väg att bli fint grå. Hade nog tänkt att alla fristående möbler i trädgården ska få denna fina grå nyans.
Boken Majas alfabet har jag slått in i ett fint litet paket som lilleman ska få öppna i morgon när han vaknar.
Han är så duktig på alla bokstäver.


Sista bilden är på fönsterkarmen i badrummet. Burken i plåt och burken i glas är båda från Balders hage och ska fint få pryda toan. I buken ligger några lappar och en penna för den som behöver sitta lite längre kan lämna en liten tanke. Nått ska man ju göra av sina tankar. För dom kommer ju som sagt när man äntligen får vara ensam och sitta i lugn och ro.
Hoppas att alla får lite lugn och ro, det ska jag.
JO glömde nästan. Har varit tokduktig idag först var jag ute och sprang 6 km och sen tog jag cykeln ner till havet och tok ett dopp. Fy va gött det va´











tisdag 18 augusti 2009

Göteborg

Idag har jag fått ha en helt ensam dag i stan. Började dagen med att få sova till 10:30, har inte gjort det på 2 år tror jag. Sen åt jag en god frukost med massa kaffe och tidningen ifred!!
Sen åkte jag in till stan, tog bilen hela vägen för omväxlings skull. Ett besök på Balders Hage och lite omvägar till Granit och Lagerhause. Ett besök på Zara också!!
Kommer bilder på det inhandlade senare. Det är lite mörkt nu så bilderna blir inte så fina. Helt klart höst på intåg!
När jag sedan insåg att jag måste hem och äta middag var ju klockan runt 16-17 och då är det full rusningstrafik här i storsant. Men det gick väldigt bra att ta sig ut på E6:an trots allt. Jag har väldigt svårt att sitta i bilköer annars. Får lite panikångest och börjar skaka och ha mig, antagligen sen jag fastande i en bilkö när jag var höggravid och en fruktansvärt hemsk olycka hade inträffat. E6 var avstängd i 5 timmar och kylaren på min bil skar. Jag trodde jag själv skulle dö på kuppen. Ringde till min underbara Jonas och sa TA MIG HÄRIFRÅN!! På vilket han svarar att han ska genast ta sin vita springare och hämta mig. Älskar dig Jonas för ditt tålamod med mig.
Nu sitter jag här i soffan och tänkte titta på lite film, men ni andra bloggare har så mysiga inlägg att jag tappar tiden hela tiden..haha fyndigt!!
Love yá

söndag 16 augusti 2009

Snabb helg

Här kommer en bild på en väldigt "dataintresserad" lite kille. Det första han frågar efter på morgonen. Det första som ska lekas med när vi kommer innanför dörre då vi varit ute. Men duktig är han för att vara 2 år. I denna speldator ska han fånga bokstäver och jaga musen. När det gäller bokstäverna så prickar han in varje rätt fråga. SÅÅÅÅÅ duktig och mamma och pappa blir SÅÅÅÅÅ stolta!!

Jonas har semester eller iallafall en vecka kvar, han har inte fått så mycket gjort när jag har jobbar hela dagarna och helgerna!! Men vi har ju "farmor Marita" och farfar Thommy som gärna hjälper till.
Lite har det hänt ändå. Här ser ni hur fint det blir med kantstenen runt hus och altan. Landet ska äntligen bli på riktigt. Nu har det bara varit och jag har försökt att hålla undan ogräset så gott det går. Ett plank ska upp mellan hus och garage också för att hindra genomdraget med vinden från havet. Ska bli skönt att slippa ha nackspärr så fort som man sitter på ytterflanken.




Jonas fina cykelställ, som jag är sååååå glad över det passar verkligen in!! Tack mitt hjärta.

I lördags kom Robert och Emma på besök (http://www.palmerksvillan.blogspot.com/)
Och vi bjöd på massa god mat, hoppas jag iallafall. Det blev kräftor till förrätt och lite grillat till huvudrätt. Efterrätt var meningen att det skulle bli men vi var tvugna att röra på oss lite. Jag och Jonas hade tänkt ut 2 olika vägar så vi tog varsinn. Jag och Emma gick till Vallersviken och tittade på havet. Blåsigt men vacker, som vanligt.
Robert och Jonas gick raka vägen till vår sjöbod. Och så här satt dom när vi kom fram. Med varsitt glas i handen. Och Robert som inte änns tycker om whisky. Tänk vad atmosvären kan ställa till med :)



Är dom inte för söta?!


Emma och jag gick vidare ut på klipporna och försökte fånga vidderna på bild det gick sådär. Men man får ta och mixtra lite och när jag fick stängt av blixten blev det mysiga bilder.



Vill än en gång tacka för en jättemysig kväll och hoppas att Emma och Robert dyker upp på vår kräftskiva nästa vecka.
Och att Emma hittar en bil så hon kan komma och hälsa på mig i vecka så vi kan galenshoppa i alla mysiga affärer som finns!!


lördag 15 augusti 2009

Längtan

Nu för tiden ser dagarna ut så här nästan hela tiden. Grått, grått och åter grått. Denna bilden är tagen på väg till Ullared, min och lillemans shoppingrunda.
När det väl blir sol så jobbar man eller så "måste" man städa för att nästa dag jobbar man igen. Så typiskt. Nu såg jag väderkartan för kommande vecka och det ser ju lite ljusare ut. Så nu håller jag en tumme och hoppas hoppas....
Saknar min ögonsten nu när jag sitter här på jobbet och tågen rullar som dom ska en lördag, (vågar inte säga annat för då smäller det till) så det känns bra att kunna titta på honom på bild iallafall. Att man bara kan älska någon så mycket och samtidigt bli så frustrerad som man bara kan bli på en 2-åring. Men ack så söta dom är när dom sover. Och fler vill man ha också. Tokigt.
Nu hoppas jag att min storasyster ska krya på sig så hon och familjen kan komma på vår kräftskiva som ska bli av nästa lördag 22/8. Havskräftorna är beställda och ska kokas på torsdag. Ska bli mumsigt. Det blir lite av en knytis då nästan alla tar med sig nått till festen. Hoppas ju som sagt på lite upphåll så vi inte behöver sitta helt instängda i vårt lilla partytält. Vi bli dock 14 och då är inte alla barnen inräknade och grannarna har ju 4....hihihihi komme rbli hur mysigt som helst!!

Puss på dig min lille plutt!

torsdag 13 augusti 2009

Loppis


I helgen är det loppis på Kullagården i Förlanda den pågår under lördag och
söndag.Verkligen värd ett besök, då det är Jonas mamma som har den. Det är skyltat
från Gällingekrysset.
Välkomna!!

Torsdag

Då sitter man här på jobbet, och ångrar ihjäl sig att man tog extrapasset idag. Skulle ha varit ledig en dag innan jag gick på helgens pass.....men men vad gör man inte för sitt jobb!
Har ju så mycket jag vill göra och jag blir så inpirerad när jag tittar på er andras bloggar. Speciellt "Becca vid havet" så konstigt att man kan få tusen idéer genom att man bara hittar en bild eller en fras. Då bara klickar det till. Fick ett ryck och åkte iväg till Ge Kå´s i tidags kväll. Nu har ju inte vi så långt till Ullared så det gör inget om man kommer iväg sent. 17.30 åkte jag och Anton.
Med oss hem fick vi massor med fina jeans och tröjor till Anton. Vi hittade också en dator till honom och den är hans bästa vän just för tillfället. Ni ska få se bilder senare.
Har hunnit vara iväg på Panduro också och inhandlat en skärmatta. linjal och skärkniv till mina tyger. Så snart ska här äntligen sys vimplar i massor. Och klänningar tas det imot beställningar på oxå här ska bli skarpa kanter :)
Dax för lite lasagne, mumsigt
See you

måndag 10 augusti 2009

Madonna



Efter lördagens bröllop var det bara att vila upp sig och sedan ge sig av till Göteborg, Ullevi och Madonnas spelning.

Och oj vad hon är duktig på att dansa konstant i 2,5 timme rörde hon sig över hela scenen. Och fast vi satt en bra bit från scenen så såg man henne tydligt. Där kan man snacka scenspråk.



Vi hade otrolig tur med biljetterna, för igentligen så skulle vi ha gått på lördagens spelning. Men då vi blev bjudna på bröllop började jackten på att lyckas byta dag. Inte förens en vecka innan spelning kund vi sälja våra biljetter till min syster yster och hennes man. Och vi kunde köpa 2 överblivna biljetter av en arbetskollega.
Här sitter vi förväntansfulla.
Och det var mäktigt och så får folk säga vad dom vill. Jag håller med om att hon kunde ha valt många fler bättre låtar som hon gjort än dom som var med på spellistan. Och att dom låtarna som spelades var alldelles sönder remixade. Lite tråkigt. Men hon är ju verkligen en världsstjärna!! Värt vart ända öre.




See yá

söndag 9 augusti 2009

Bröllop

Grattis Peter och My Olsson för ett fantastiskt fint bröllop!!
Kyrkan var oslagbar.
Fru Olsson ställer sig mitt i altargången och sjunger på väg in till sin blivande man. "Himlen runt hörnet" för att sedan i en vacker övergång bli till "Så vill stjärnorna". Vid pianot satt Peters kusin och vid hennes sida hade hon sina 2 döttrar som sjunger så makalöst fint. Många och stora tårar rann ner för mig kind. Skakade så jag inte kunde hålla i kameran. Så tyvärr har jag bara en bild från kyrkan :(








Tack för att vi fick dela dagen med er!!
Många Lyckönskringar.

Havet

Lika stilla och fridfullt som dett ser ut var det även ute på havet så efter sabba beslut tog vi en tur med "myran" tillsammans med min mamma och Egon.

Havet låg helt bleke och solens strålar gistrade ikapp på vattenytan, så man slapp se alla brännmaneterna som kommer in vid denna tiden på sommaren. Nu har vi ju haft lite otur med vädret den sista tiden och vattnet har kylts av lite och då kommer dom odågorna på en gång...blä!

Men min mor och hennes stora kärlek är iallafall väldigt fina på denna bilden. Mamma sitter i fören och Egon har styckit upp huvet hur luckan!! Mysigt .

Fiskade gjorde vi också. Efter ett tag så tyckte både jag och Jonas att det nappade men sen hände det inte mer och Jonas hade bara en manet på kroken så vi satt nog kvar i minst en halvtimma. Och när jag skulle dra upp min dörja så sitter det en stackars Vittling på nedersta kroken.... känner mig som en djurplågare, kroken satt dessutom genom ögat!! Men han ville simma vidare så ner i plurret åkte han igen.


Nästan hela gänget samlat!!
Fler sånna turer tack. Men nästa gång ska vi ha fika med oss. Fattar inte hur vi kunde missad det viktigaste med hela utflykten?!



Dax att plocka ut bilder från Lördagens bröllop.
På återseende!!

torsdag 6 augusti 2009

Singstar i Ödsmål!!


I tisdags bar det av till Ödsmål där min kära kollega och vän Therése bor med sin familj. Och jag säger som Jonas sa när han fick se bilderna. Vi bor bar men dom bor bättre!!
Jag fick agera chaufför. Hade jobbat sen 5 på morgonen vilket innebär att jag måste ställa klockan på 03:45. Allt för att tågen ska kunna rulla....hahha. Och skulle även jobba dagen efter. Så med mig i bilen hade jag 4 galna pratglada tjejer.
Medans vi väntade på att grillen skulle bli färdig (och det tog sin tid kan vi lova) så klättrade vi högt och lågt i deras stora körsbärsträd, mums vilka goda körsbär, inte alls så där sura och tråkiga. Utan mer som vi tjejer söta och saftiga...hihihi!!


Vi hade även vår egna proffsfotograf Emelie med oss och hon försökte verkligen få ett normalt kort på mig och det är inte lätt ska jag säga. Antingen så asgarvar jag bara eller så ser jag gravallvarlig ut..... hummm här e en ok bild iallafall.
Efter maten och all efterrätt blev det som vanligt lite singstar men vi har nog tröttnat lite för fram åkte istället ett underbart roligt spel "med vilda gester" och om vi alla vaknade till liv igen och många härliga skratt blev det också. Så dessa två bilder får ta och avsluta detta inlägg. Vill bara tala om att Linda på den över bilden försöker avbilda ordet RÅTTA....hahahhaha
Och Lena här nere försöker visa mig yrket murare som jag förövrigt listade ut på en gång. Jag och Lena var ett bra team!!

Tack alla underbara tjejer för en fantastiskt rolig 10 timmarsträff!!
Love yá