söndag 27 september 2009

Höst

När mamma och Egon var här förra gången kom en lite försenad födelsedagspresent till Anton. Findus och Pettson: Glömligheter. Den filmen gån minst 2 gånger om dagen här hemma. Tror att Anton också börjar känna av att det börjar bli höst.
Vi försöker även få honom till att inte sova på dagarna längre, iallafall när han är hemma. På dagis är det ju lite mer aktivitet.



Höst för denna familj är ju givetvis att få äta hemmagjord äppelkaka. Än så länge så har vi inga egena äpplen utan det finne ett gammalt äppelträd på en ödetomt med jättefina glasäpplen. Dom är jättegoda att göra paj på.

Känns som om vi alla har blivit lite energilösa här. Orkar inte riktigt ta tag i nått för tillfället hoppas att det snart blir bättre. Har ju igentligen hur mycket som helst att pyssla med här inne. Tv-bänken ska få bli vit. Har tröttnat på att vi bara har denna möbel i ek, passar liksom inte riktigt in.

Hösthälsningar till er alla.

måndag 21 september 2009

För alla oroliga

För alla oroliga så kan jag tala om att Anton´s fingrar mår bra. Allt gick fint och ingen tur till doktorn behövdes.
Allt är i sin ordning och idag har Anton cyklat runt hela kvateret på sin trehjuling, Så duktig så
Dax att sköta arbetet.
Love

söndag 20 september 2009

Söndagsmys

Idag har Agnes varit hos oss och fikat och ätit äpple. Anton har så otroligt roligt med henne. Eller bara att få hem en kompis gör honom lite smått galen. Allt ska visas och tas fram. Här sitter dom små liven med sina äppelburkar och myser i fönstret .

Lite bus ska det vara också, givetvis!!
Jag och Anton började dagen med att cykla till ett par vänner som är på semester på Kreta och vi är inte alls avis, jag loooooovar!! Deras söta katt skulle få släppas in efter nattens jakt. Hon är så gosig och kramsjuk!


Give me five!!
Här har vi en kramsjuk kissemisse till. Våran "lille" Murre som gärna delar skötbordet med Anton. Där kan dom ligga och kramas länge när det ska bytas blöja.


När jag och Anton sen skulle ta och baka lite bröd så vill ju alla vara med och det är mysigt tycker jag, men Anton vill vara med lite för mycket ibland och pilla på allt som rör sig är annu mer spännande. Jag vet inte hur många gånger jag sa till honom att inte ha fingrarna på assitenten som snurrar runt, och vipps så satt handen fast i maskinen. Och om jag fick panik så är det inget mot vad han fick, stackarn!!
Vi satte oss i glasverandanoch lugnade ner oss och han kan röra på handen men den är lite lite svullen. Vi får se hur det ser ut i morgon. Och det tyckte Anton också!!
Glasverandan är ett ställe som vi sätter oss på när vi är ledsna eller har ont någonstanns. Det har vi gjort ända sen Anton kom ut och hade kolik!! Men det är nog en trygg plats för honom och oss!
Over and out......
Nu har Jonas äntligen kommit hem efter en hel helg med svärfar och svåger och måg och alla kusinerna.... Dom har samlats alla utan "kärringar" för att få nått gjort och oj va fint det blir i pappas stuga i Stensjön. Man känner inte igen sig nästa gång man kommer dit.
Nä nu får jag ge mig
Sov sött

lördag 19 september 2009

Svampplockning på Buera

Söndagen förra veckan tillbringade vi hos pappa och Anita, för att fira pappa som fyllde år i augusti. Massor med god mat och fika som vanligt. Jag och min syster fick med pappa ut i skogen för att avslöja några av hans svampställen.

Till en början var det mest såna här svampar som mia ögon såg tills pappa började sprida ut oss med kommentarer som: "Anneli titta bakom den stenen, nej lite mer till vänster, där! Nu ser du några fina där va? Och ja det fanns massor med fina svampar där. Och till mig sa han:"gå bakom dom två granarna och titta under den tredje grenen"...... Och även här fanns massor med svamp. Så fortsatte det hela turen i 2,5 timme. Synd att jag bara hade med mig en 5 liters påse men jag vet nu att den kan töjas och bli en 10 liters påse istället!!


Så här lyckig blir man av att vara i skogen och man gör allt för att komma åt skogens guld. Även taggsvamp kom med i kassen, har aldrig ätit det förut men oj så gott det var. Lite mer svampig eller hur man nu ska beskriva det, lite mer tuggmotståd helt enkelt.


Det tråkiga är ju att behöva rensa alla små gula läckerheter sen men jag hade god hjälp av lilleman.d
Nu ligger det 3 påsar i frysen och väntar på att hamna i en god sås till höstmaten!!


onsdag 16 september 2009

Mysigt med mamma på besök

Snart kommer mamma och Egon igen!! Ska bli spännande. Hoppas att dom stannar lännnnge denna gången. Är ledig Fredag-Söndag vore trevligt att kunna umgås lite också. Men dom har uppgifter att utföra när dom kommer hit. Båten ska köras runt till varvet för att få övervintra torrt och skönt. Skulle så gärna vilja hinna följa med runt på denna lilla tripp som tar ungefär 2.5 timme, och verkligen få njuta av sista runda med "Myran". Men det får vi ta nästa år då.
Ha det gött alla underbara.

torsdag 10 september 2009

Eftermiddagsmys

Efter maten idag gick Anton ut till grannflickan och busade lite. Det var så skönt att sitta där i solen med en kopp och bara höra deras lek.
Passade på att ta en bild på våra solrosor innan dom åker ner. Fröna ska fåglarna få smaska på i höst och vinter. Den längsta blev i år 3.60!! det är högt jag lovar!! Och då har varenda blomma klarat alla sensommar stormar som har härjat här.


Agnes och Anton letar smultron. Och vi föräldrar kom fram till att dom skulle inte kunna leva tillsammans på en öde ö.... Dom skulle ha alla bären själva. Sötnosar!!

Klarblå himmel och solen i ögonen. I love it.
Hoppas att man hinner njuta av det fina vädret som verkar vara kvar hela helgen. Här ska då pysslas och mysslas. Funderar på om jag inte skulle ta och ta hem möblerna från pappa som jag har fått. Kan ju iallafall börja skrapa lite färg i ett hörn.... Annars har jag annat som man kanske skulle ta och slutföra först, eller vad tycker du min underbara man.
I morgon är det jag som står för fredagsmys. Lita på mig!!

Älskar er min lilla familj. Sov nu så gött!

Pöss

Oj då


Idag har jag blivit med hatt!!
Känns riktigt bara faktiskt.
Har aldrig trivts bra i varken mössa eller hatt.
Men nu när jag har fått klippt av mig håret blir det riktigt bra!!

(Foto: Accessorize.com)


Ha en härlig "höstsommmardag"

onsdag 9 september 2009

Ny familjemedlem


Dagen i tisdags började med ett besök hos tandläkaren. Och det tycker jag är fruktasvärt jobbigt. Så för mig gäller hela kittet med lustgas och bedövning. En fantastisk tandläkare och en underbar man som orkar stå ut med mig!! Tack alla.
När det besöket var avklarat så satte vi oss, hela familjen, på tåget till Nässjö. Där möttes vi upp av vårt nya tillskott till familjen. Alltid lika roligt att köpa nytt!!
En midda hos mamma och Egon hann vi med. Vi fick även stoppa våra fötter i ett Aqua-Detox bad och man blir lika förskräckt varje gång man ser hur mycket skit man har i kroppen. Dax för en förändring i denna familj!!
Efter mammabeöket tog vi vår nya pärla och åkte till Emma och Robert. Hon fyllde ju år i måndags så ett litet paket var vi ju tvunga att överlämna.....undra om hon sparade pappret...;)
Hoppas att jag snart ska bli färdig med gardinerna i matrummet. Tar ju bara på mig annat hela tiden. Men det är mycket roligare att få göra till någon annan än till sig själv!! Äh snart Jonas så är dom klara.....






Ha det bra alla.

måndag 7 september 2009

GRATTIS

Idag säger vi grattis till Emma i www.palmerskavillan.blogspot.com som fyller år!! Massor med grattis. Vi kommer och tar hand om dig i morgon
Love

fredag 4 september 2009

Fredagsmys

Här har varit en aningens stressig fredag här på kontoret. Men som tur är har jag fixat fredagsmys till mina underbara kollegor. Och det var verkligen uppskattat med chips och dipp!!
Alla ni som är inne och tjuvkikar lämna gärna ett handavtryck, det är alltid kul att veta vem som gillar att läsa och titta
Ha nu en underbar fredag, själv så jobbar jag hela helgen!
Love

torsdag 3 september 2009

Borås djurpark


I Oj oj oj, nu ligger jag efter så där igen med att uppdatera sidan. Fy mig;)
Itisdags kom min mamma med man och tog ner förtältet på husvagnen och det innebär att det är höst på allvar nu....
Vi myste med att spela lite kort och Egon fick sitta i soffan med Anton och gosa. Det först som Anton frågade efter på morgonen va: "Är Egon hemma nu då?" Så jag tror att han har hittat en liten favorit!!
Idag har vi kommit iväg till Borås djurpark med Marita och Tess, härligt och mysigt. Väldigt tur med vädret hade vi också. Jag var först iväg och fick ruffset på huvet klippt. Och direkt efter åkte vi.
Fikade direkt såklart, det är ju hela grejen med att åka ut!! hihihii kaffe och korv med bröd och hembakta bullar!!












När vi lämnade Borås började det regna... ska man vara förvånad?! hahhahaha
Ha det bäst alla.