söndag 28 mars 2010




Då var denna helg till ända och i morgon börjar arbetslivet igen!! Upp och hoppa med tuppen 03:45!!
Idag har jag och Anton hunnit med ganska mycket faktiskt. Dagen började med en lång frukost med hela familjen. Sen fick Jonas äntligen snickra lite på andra våningen.
En härlig promenad kämpade jag mig ut på och kors i taket Anton somnade inte!! Helt otroligt. Trots nerver i kläm och mage som börjar väga mer och mer så kämpade jag mig ner till Torstensvik och hem igen, Underbart!!
Igår fick vi äntligen träffa Becca, Axel och Gustaf. Det var så länge sen!! Tur att vi kan förjylla varnadras dagar så!
Våfflor stod på bordet när vi kom dit och mums vad goda som var.
Innanför dörren stod den, den lilla vagnen till deras bebis. Kan inte fatta att om 2 veckor så har dom en liten liten skrutt till. Lycka till!!
Nä dax att packa för i morgon eller i natt ;)
Kram

fredag 26 mars 2010

Fredag!!


Igår var det våffeldagen och givetvis skulle vi göra våfflor här hemma. Anton åt mest grädde, som vanligt men en hel våffla slank det ner till sist.
Dörren stod öppen och vårfåglarnas kvitter ljöd härligt. Jag fick knappt stänga dörren för lillemannen. Mamma det är vår nu. Känns som om han njuter mer än vi andra. Härligt.
Måste ju bara få skrika ut min glädje över att våra underbara vänner ska gifta sig. Som i värsta Sex and the City stil får man på sms att dom sitter i Central Park och dricker skumpa och firar att tjejen sagt JA!!! GRATTIS!!!
Hoppas på ett underbart bröllop inom kort då, så känn ingen som helst press på er. Ni är välkommna hem till Sverige först!!

Här har vi den vidriga TV-bänken som snart kommer att vara färdig. Och VIT!!! Anton var målarmästare och faktiskt riktigt duktig!! Men när det kom till lackfärgen så var det mamma som höll i penseln.

Hoppas på ett sista lager innan helgen är slut.
Har dessutom fått en nerv i kläm bak i ryggslutet så jag är sjukskriven idag fredag och hoppas på att komma till jobbet på måndag men då gäller det att vila och det har jag väldigt svårt med när jag är hemma. Det finns ju såååååå mycket som behöver göras nu innan man ska vara ute och greja hela dagarna.
Vi har inte änns hunnit förså något som ska vara i landet men så har det ju varit snö fram tills i veckan och nu kan vi äntligen skåda våran gräsmatta.
Lökarna har poppat upp ur jorden så snödropparna har börjat blomma på bara 2 dagar och påskliljorna har kommit upp 10 cm.
Igår var vi på extra ultraljud för att kolla om moderkakan var där den skulle och allt såg bra ut. pju....
Men det var lite annorlunda att titta denna gången. Nu var det ju inte ett "helt" foster på bilden utan en "hel" fot och en hel hand och ett öra... så häftigt att se!!
Ett besök hos tandläkaren blev det oxå för att titta till min provosoriskt lagade kindtand. Då jag är en av alla dessa rädda personer med lustgas och besövning så fort jag ska öppna munen för en tandläkare så var detta en riktig pers men jag känner mig så stolt nu i efterhand att jag ville bara springa tillbaka till henne och ge henne en bamsekram!!
Ha en trevlig helg alla

tisdag 23 mars 2010

Helgen

Helgen har varit mysig, ingen stress och inga måsten (eller iallafall inte utfört några måsten).
Har börjat måla om våran TV-bänk i vitt så klart. Den är i ek men inget annan i hushållet är i det träslaget så det är läge att göra nått åt den. Hoppas på att det bara är en strykning kvar.
Anton har varit jätteduktig och grundmålat med mig. Inte en färgfläck på honom men desto mer på mig. Jag kan inte måla utan att fläcka ner mig. I håret och på armarna. Alltid!
Hoppas på att hinna lägga in lite före och efterbilder i eftermiddag.
Lördagens förmiddag tillbringades i färgaffären i Åsa där farmor Bitte jobbar. Tapeter till Antons rum skulle väljas.
Det finns så mycket fint. Men vi har hittat ett par alternativ. Så något ska det nog bli på väggarna.
Och min far ringde precis och sa att han kommer till oss i morgon och börjar spackla väggarna. Underbart!!

torsdag 18 mars 2010

Du är min man.....

Vill bara tala om för min underbart fantstiska man att han är en klippa i stormar, en varm kakelugn som värmer i minusgrader, helt enkelt MIN man.
När man har hormoner som spelar en spratt så stöttar du mig alltid blir man arg så lugnar du mig, kommer tårarna så torkar du dom alltid. Jag älskar dig helt enkelt.
Måste tacka för kaffet och mackan du fixade i ilfart när tårarna sprutar ut på kinderna då man inte blir bemött som man ska på MVC.




Puss





onsdag 17 mars 2010

Trappa, vår och vattkoppor


Här kommer efterlängtade bilder på vår trappa upp till andra våningen!!
Den är beställd samtidigt som vi ritade och beställde huset från Varbergs Hus. Det står tillverkningsår 2006!!!!!!! på den. Shit vad tiden går undan!!
Jonas fick fin hjälp av Per.
Det känns helt underbart nu när man får ner ljuset från 2 vån och katternas tassar "klampar" på trappstegen.
Nu har Jonas även påbörjat inbyggnaden av trapphuset hoppas att vi kommer på en bra lösning. Härom kvällen/natten skaka jag på honom och sa att nu har jag lösningen!! Ett sömnigt jaja fick jag till svars... hahaha.

Våren har äntligen hittat hit känns det som. Jag har iallafall plockat in lite av våren. Satte några lökar krokus i dekorationssten i en glaskruka och vipps så lös hela rummet upp.
I lördags fick vi fint besök från Nyköping och Halmstad som skulle uppvaktas i efterskott.
Härliga papegojtulpaner pryder nu matbordet. Solen lös så fantastisk vackert på dom härom dagen. Och trotts det så valde jag en bild utan färg. Med det blev så mycket liv i den så här!
Sist med inte minst så vaknade i lördags till en prickig liten gullunge. Alltså, vattkoppor som på beställning! Och för varje dag så blir dom bara fler och fler. Undrar hur lång tid det kommer att ta innan vi kan få honom tillbaka till dagis. Idag sa han att när alla kopporna har torkat så vill han till kompisarna och busa. Speciellt med bästis Gurra grus!!



måndag 15 mars 2010

Tandvärk

Aj, min lilla tand spökar med mig! Har en liten liten tand som är under behandlig och de senaste dagnarna har den börjat kännas "naken" det småmolar lite och isar när jag äter. Får väl ta mig i kragen och ringa min tandläkare......blä
Åh, jag har tagit så mycket fina kort i helgen och så sitter jag här på jobbet och har abstinens över att inte få visa er något.
Jonas fick hjälp från Per i fredags att sätta ihop trappan och lyft den på plats. Så ny har vi helt plöstligt ett helt hus med 2 plan. Häftigt!!
Katterna njuter av att kunna trippa upp och ner mellan våningarna. Och jag tycker också att den låter ganska mysigt.
I lördags skulle vi har varit på dop i Köpenhamn hos min halvbror som skulle döpa sin lilla Rebecca som är nr 2 i turordning.
Men vi tackade nej sent i vecka då jag kände att det orkas inte med i dessa tider. Efter kräksjuka hela förra helgen och en jobbhelg framför så blev det som ett stenblock som hängde över mig. Känns väldigt skönt att jag fick stanna hemma istället och bara pyssla omkring i raggsockor och med håret på ända.
Börjar fatta att snart är det påsk och jag har inte ett ända pynt att ta fram. Så det kommer nog bara bli lite ris med vita fjädrar i och en och annan påsklilja i burkar och vasar. Det får räcka helt enkelt.
Vi började även att samtala om att man snart kan få komma ut i trädgården och börja gräva. Att få lufta grönskakslandet så när knopparna brister på träden och i tulpanlanden...mmmmm Längtar nästan ihjäl mig.
Få helr enkelt ta mig tid när jag kommer hem och lägga upp alla bilder på trappan (som är långt ifrån färdig) och lite vårinspiration.
Kram på er!!

tisdag 9 mars 2010

Kräksjukornas kräksjukehelg....

Denna helg som skulle bli så underbart mysig, med både min man och hela tjocka släkten som man faktiskt tycker mycket om trots allt ;)
Fredagen började ju bra med Ansiktsbehandling och ryggmassage hos Maritas hud och fotvårdsateljé. För att sedan köra vidare till Hagabadet och simma oss ännu mjukare i kropp och själ. Där börjar det krångla. Vi hamnade i bilkö inne i stan och stod stilla i över 1 timme. Då vi båda jobbar i stan bestämde vi oss för att hoppa över badet och istället göra oss vackra för att äta middag tillsammans på Lindgrens krog i Alingsås.
På motorvägen fick vi snällt vända då Jonas börjar må rejält illa. Väl hemma springer han in på toa och stannar där hela natten.
Min tur på ördagnatt, inget man änns önskar sin fiende.
Så ingen middag tillsammans och heller inget 30 års kalas för min underbara man.
Bara att börja ringa runt till alla som skulle kommit på lördagskvällen. Blä.
På självaste högtidsdagen fick Jonas gjort sin egna tårta och vi satte 3 ljus i tårtan som får symbolisera 30. (Det värsa var ju att det dessutom var rosa ljus, "inget mer att trycka ner mig ner" sa han).
Tårtan var bland det första som jag fick i mig och det smakade smaskens, som alltid när Jonas gör tårtor!

Experthjälp med att blåsa ljusen hade vi i alla fall.
Efter denna hemska helg så var jag ju tvungen att kompensera lite. Var och inhandlade en stor bukett med vackra blommor och ett litet paket med en snygg pikétröja som satt som en smäck...
Hoppas att han ska få mer paket att öppna snart, för trots allt är det alltid ett litet barn inom oss som gärna vill öppna, öppna och åter öppna paket!
Puss på dig

torsdag 4 mars 2010

Mysfredag!!

Längtar lite tills i morgon, ska få överraska min man med en heldag för bara honom och mig.
Kan behövas i dessa tider. Han fyler ju även 30 och behöver lite uppfriskning ;)
Denna våren har varit lite extra tung. Dels är man gravid (inget hemskt med det mer än att hormonerna spelar mig spratt då och då) sen har vi en kaotisk period på jobbet med mycket förseningar och inställda avgångar i tågtrafiken. Jonas har kämpat med övervåningens färdigställande och samtidigt tränar för Vasaloppet som han genomförde med bravur.

Nu är det viktigt att ta vara på varanda och vila, vila och åter vila.
Kan ju inte avslöja vad som väntar honom men jag lovar att berätta efter helgen.
På lördag så blir det kalas för tjocka familjen. Jonas fyller år på måndag.
Vi skulle bara ta ett litet kalas för våra föräldrar och syskon och ändå så blev vi 30 st. Phjuu...
Vi bjuder på tacos och faijtas. Hoppas att det kommer att smaka!!


Mina underbara killar!!

Nä dax att ta tag i hormonerna och knappa vidare på tangenterna...
Många kramar

onsdag 3 mars 2010

Vilken natt.....

Tänk att det kan hända så mycket över en natt!! Jag tror att jag har ett stort ivrigt monster i magen. Har varit vaken större delen av natten och känt både fötter och armbågar "genom" magen.
Hoppas att det inte ska fortsätts så här resten av tiden, då får man ju aldrig sova ;)
Sen kom det en liten sötnos vid 5 och ville gosa. "Mamma jag skulle vilja ha min välling nu, och så kan vi gosa lite". Men trots detta underbara bemötande så blev jag inte speciellt uppmuntrad. Då klockan skulle ringa 45 minuter senare....


Nu sitter jag här på jobbet och väntar på att min gubbe ska komma hem från Sälen. Och vipps så kommer Emelie med underbara cupcakes till jobbet och eftermiddan kommer bara att rusa vidare. Tack gumman!!


Foto: www.google.se



tisdag 2 mars 2010

Vasaloppet!!

Nu har min underbara man genomfört Vasaloppet öppet spår för andra året i rad. Jonas du är bäst!! På tiden 9.42 h så blev det en åktur på 40 minuter mer detta år.
Men att bara ställa sig på ett par skidor och staka och staka i över 9 timmar det är inte illa!!
Hoppas att han kommer hem snart med lite fina bilder på pojkarna som tillsammans gav sig ut i spåret.

Bilden är från vasaloppet.se



So long