torsdag 29 juli 2010

Sol och regn

Idag är det änna ett riktigt sketväder! Men sommarregn tycker jag nog är ganska mysigt ändå. Här trotsar vi regnet och tar på oss regnkläder och ger oss ut på promenad till Konsum för att inhandla lite frukt och annat smarrigt!! Är på ett hiskeligt bakhumör och inspireras otroligt av Leila och alla hennes böcker.
Igår tog vi det väldigt lugnt jag och barnen. Började med att fylla på Antons båtbana med nytt vatten och sen skulle det slussas och köras båt.
Efter lunch packade vi vagnen och gav oss av till stranden för lite bad och sol. När vi kom ner så hade man wakeboard uppvisning/åkning och det var härligt att se dom åka. Både jubel och applåder när åkarna klarade dom olika tricksen och hoppen.
Idag gav sig Jonas ner till Halmstad för att lägga om Fredrik och Maries tak på deras nyinköpta hus. Hoppas att dom slipper regnet och att ingen halkar och gör illa sig!! Lycka till!!


 

Här hemma blir det lite pyssel coh myssel, sånt som man inte tar sig för när solen skiner ute. Som att vika tvätt, tvätta tvätt och stryka. Men sen hinner vi med att ta fram vattenfärgerna, leran och byggsatsen från IKEA som Anton bara älskar.

Igår fick han stolt bära upp alla sina kläder till sin nya garderob. Och la alla kläder på dom ställerna som han tyckte passade! Blev riktigt bra så det kommer få ligga kvar så! Ska bara inhandla lite galjar åt honom på Ikea.
NÄ, dax att ta på regnkläderna och ge sig ut.
Ta hand om er!





onsdag 28 juli 2010

Äntligen!!

Jag ska börja med att visa er bilder som hörde förra inlägget till. Undrar om det bara är jag som har problem med att lägga upp bilder. Kanske är våran dator som protesterar, men det tar ju en halv dag att ladda upp en bild.... bara att börja.
Nu har vi äntligen kommit upp på våning 2!! har sovit i våra rum i över en vecka. Anton sover så gott och frågar efter när det är natten... hoppas att det håller i sig!
 Vi har hunnit vara i Alingsås för en shoppingtur och första stoppet blev ju naturligtvis Balder Hage och Jonas fick äran att stå för fiolerna. Givetvis så åkte vi tåg dit från Varberg. Anton är som andra barn är på julafton. Han tjattrar om olika tågmodeller och vilken vagn vi ska sitta i. Ombord på tåget är han så duktig och sitter snällt och tyst på sin plats och tittar ut genom fönstrena!!

Tuva växer och blir stor. Igår var vi på första läkarbesöket och hon gav doktorn ett stort leende sen var han såld.... 6015g väger hon "lillskruttan". Nu ska vi bara hitta ett dopdatum och komma överrens om hennes namn. Jag vill ju som sagt att hon ska heta Tuva-Lisa och Jonas är imot dubbelnamn men jag har snart övertalat honom ;) kvinnans list vet ni.
Vi vill ju även hålla dopet hemma för att min mamma ska kunna vara med då hon har elallergi och inte klarar av strålning från mobiler och teleslingor. Hoppas att det ska lösa sig.

En kväll förra veckan frågade vi våra grannar om dom ville komma över och grilla med oss. Då förelsog dom stranden istället och det hängde vi på på en gång. 2 minuter senare insåg vi nog alla att det blev lite mycket att ta med sig ner dit och det blev istället grill på deras altan!! Mycket mysigt och mycket god mat. Tack Axel och Becca!!

Marita kom förbi med ambulansen och Anton var ju givetvis tvungen att hoppa upp och gosa lite med henne!!
Och igår började vi vid 17 att sätta upp en stolpe till solseglet, oj så bra det blev sen sprutade bara ideerna så efter helgen är det bara att fortsätta.
Idag har Jonas och Axel tagit våran bil och åkt till Tyskland för att fylla på förråden, här nalkas kräftskiva.... Det roliga är ju att alla tjejer är gravida eller ammar... men i goda vänners lag så spelar alkohol ingen roll!!
Nu ska jag försöka övertyga Anton om att bilarna inte kan köra in i hans rum utan att det bara är lamporna som syns på väggen. Jag håller på att bli galen av hans 3-års trots. Han testar allt och antingen springer iväg eller skrattar när vi säger till honom och när vi blir arga på "riktigt" så är det bara gnäll och skrik hela dagen.....åååhhhhhh vad gör man?? sliter av sitt hår och blir inbunden i tvångströja eller kan man gömma sig i ett hörn och komma ut när det lugnar sig.... tror inte det, bara att bita i det sura äpplet och genomlida detta helvete!

Många kramar till er alla


söndag 18 juli 2010

Härlig vecka

Vilken härlig vecka det har varit. Riktigt varannandags väder vilket inte stör mig det minsta. Jag tycker det är mysigt att vara inne och myssla och pyssla med barnen.

I onsdags kom Jonas bror med familj till Frillesås och levde campingliv hos deras pappa. Så härligt att ha dom så nära. Att kunna komma och gå som man vill det är lyx.
I fredags fick vi äran att bjuda på grillkväll och vilken härlig kväll!! Det som är lite lustigt är ju att alla ska komma och hälsa på på samma dag eller rättare sagt samma timme. Micke och Sofia kom en sväng precis när vi kommit hem från stranden sen tittade min pappa med fru in och då ville pappa bli klippt, plus att min underbara lillasyster kom och skulle sola och bada lite. HÄRLIGT!!! Det är ju bara att mitt i detta ska jag stå och laga mat, klippa pappa och ta hand om 2 barn.... Livet är bra härligt.

Igentligen var det ju meningen att vi skulle ha flyttat upp på övervåningen i dag söndag, men som sagt med allt trevligt besök som vi har fått så får det dröja några dagar till.

På tisdag kommer Fredrik och Marie hit och hälsar på och det ska bli så spännande att se hennes lilla mage!! Tänk att dom ska få en liten pojke.

Anton har fått leka med sin lilla granntjej idag och då blir han så lycklig. Dom leker väldigt fint tillsammans hittar på så många bus...
Men innan han hittade Agnes fick vi bakat chokladbollar och pizza till lunch. Mumsigt.

Fortsätter att leva sommarliv med min familj och alla vänner är välkommna att hälsa på oss och ta ett dopp i det stora blå!

Kram






torsdag 15 juli 2010

Bildspel

Jag börjar med att citera min egna Fc status: "Först var det som rena shoppinghimlen, men efter 4 h på IKEA och ett LÅNGT kvitto senare börjar ångesten krypa upp längst ryggraden. Men OJ vad fint det kommer bli".
Exakt så kände jag när vi hela familjen satt i bilen på väg hem från IKEA. Och det värsta är att jag måste vänta tills på söndag att börja plocka upp och sätta ihop. Och slutligen börja pynta.
Funderade på att börja sy gardinerna till barnens rum. Men jag är fortfarande osäker på om "rullgardinen" ska sitta innanför eller utanpå försterfodret?! Några smakråd?
Anledningen till denna väntan är att golvlacken/färgen måste härda ordentligt. Och att min underbara man ska sätta golvlisterna också...
Då vi burit upp alla kartongerna trodde vi nog att vi skulle smälta bort så ett kvällsdopp fick det bli. Inte riktigt lika varmt som här om dagen men skönt ändå. Sedan var det matdax och farfar bjöd sina söner och dotter med familjer på mat. Mums vad gott det är att äta när någon annan har lagat maten.
Idag har det inte varit många knop. Jag och Tuva var på BVC 8:15!!! Och vi är helt slut efter det. Men hon går upp i vikt och sköterskan tyckte att hon var såååååå söt. Och det tycker ju givetvis jag också.
Lite fick jag fixat med i allafall. Marita kom förbi och hämtade Tuva och gick en lång promenad så jag fick vara helt ensam och putsa fönsterna på övervåningen. Bara 6 st kvar!


Slutligen har Jonas och Anton varit och hämtat en båt som vi ska sköta om på obestämd tid. En kollega till oss tycket att vi hade bättre nytta av den här än vad han hade i sin trädgård. Tack Lennart!
Sist men inte minst så kommer bliderna som tillhörde gårdagens inlägg:

Emma och lilla Mira var på besök i pappas stuga. Och varje morgon var det frukost i trädgården, så semestrigt.

Bildbevis på att jag också höll i klubban. Pappa har full koncentration och Anton tittar efter bollarna.

Bus Anton tittar ut ur utedasset. Therese som bjöd oss tjejer på mysmiddag och underbar solnedgång.


Till sist tjejligan, bara Emelie som står bakom kameran saknades.

tisdag 13 juli 2010

Snart uppflyttning

Oj, här var det länge sendan man skrev. Har haft lite skrivtorka. Eller rättare sagt när man verkligen har kännt för att skriva har det kommit annat ivägen hela tiden.
Med vår övervåning går det framåt!! Så i morgon bär det av till IKEA för att handla soffa och lampor, men det kommer bli massa mer saker om jag känner oss rätt :)

Veckan som har varit har familjen varit i min pappas sommarstuga i Stensjön, som ligger mellan Nässjö och Eksjö. Jag är även uppväxt i Eksjö så jag och barnen passade på att träffa Emma och lilla Mira och som tur var kunde även Lotta titta förbi en snabbis, när vi ändå var i Hult och badade. SÅÅÅÅ kul att träffas.

Jonas fick som vanligt jobba när vi kommer någonstanns med denna gången tror jag han tyckte det var roligt att dra kablar och skruva uttag. I stugan har det blivit nytt kök och det är så mysigt att vi gärna hade tagit med oss köket hem.

Varje morgon var det frukost i trädgården vilket innebär att vi hade fint väder hela veckan!!

När vi skulle bege oss hemåt på lördagen stannade vi till i Värnamo för att luncha och när vi kliver ur bilen är det som att stå i en bastu, eller en rastplats någonstanns i Europa. Det var 35 grader varmt...phuuuu.

Jag hann inte mer än att komma hem och vända förens det var dax att ge sig iväg i bilen för att åka upp till Ödsmål och mina underbara kolleger för en liten grillkväll. Och Tuva fick givetvis följa med oxå.

Igår (tisdag) blev det stranden och därnere fanns min och Jonas kollega Danne med familj. 3 fina flickor har dom och Vilma är bara 20 dagar yngre än Tuva. Anna bloggar också så ded kändes som om man bara ville krama om henne, men lite uppfostrade får vi vara. Underbart trevlig och lätt att prata med så nästa gång får det bli en bamsekram!!

Dax att ta tag i försäkringskassans ständiga krångel, och skriva inköpslistan för IKEA vilket är mycket roligare.


KRAM