lördag 27 november 2010

Veckan i bilder

 

I början på veckan kom den underbara snön med stora flingor som 5 kronor! Jag tillhör den lilla skaran som tycker om alla årstider. Vilken innebär att vintern självklart ska ha massor med snö! Så lyckan är nu total med snö och 7 minusgrader!



Som vanligt på torsdagar träffas vi desperata hemmamammor och får fika och prata av oss lite. Denna gången fick jag med mig kameran för att föreviga dessa små underbara liv som växer i rasande fart.
Här är lilla Artur, som är en kopia av min stora pojk till sättet och bestämdhet. Härligt. I bakrunden sitter Emma som vi var hemma hos denna gången och jisses vilket läge på huset. Högt upp på ett berg i Åsa med utsikt över hela vita sand. WOW!!! hade nog kunnat tänka mig att byta. 
Trots att det är samma hav så ser det så annolunda ut från olika håll. Man kan aldrig sluta titta. 


 
Idag skiner solen över den gnistrande snön, och en promenad väntar snart med hela familjen. Min lilla gubbe har kommit hem från en hel vecka i Umeå, känns fantastikt att ha honom hemma igen!
 
Igår fick jag vara med om ett litet köruppträdande på Frillesberg. Musikföreningen hade sin träff och det är då öppet för allmänheten att komma och lyssna på lokala förmågor. Oj vilka röster de har!
Så blev det då dax för vår lilla kör att framföra våra sånger för första gången. Vilken kick, vi ville alla bara fortsätta när vi gjort 2 låtar. Hoppas att det blir mer av detta. Nästa vecka är det sista gången vi träffas för denna termin och då är våra nära och kära välkommna att komma och titta på och lyssna på hur vi jobbar oss fram till våra stämmor. Och så ska vi bjuda på lite glögg och tilltugg! Längrar redan till efter nyår. Tack Anna Lavner för ett härligt arrangemang!
 
Nu bär det av ut i solen
Ta hand om er
Kram
 


fredag 19 november 2010

Här har det fyllts år

 
Här har hunnits fylla år, gå på restaurang, biobesök med barnvakt. Träffat alla mammorna, tagit några härliga toner med kören och bakat något som liknade butterkaka. Mumsig var den iallafall.
 
Födelsedagen började med frukost på sängen, paketöppning och många kramar och pussar från min lille prins!! Som alla kvinnor älskar man att få smycken eller tingel tangel som jag brukar säga, och som alla kvinnor är vi aldrig riktigt nöjda?! Man och barn hade farit till Varberg för att inhandla deverse paket, och ett innehöll ett halsband, som förövrigt var jättefint, men det hade aldrig hängt runt min hals!! Så det blev ju till att åka ner till Varberg igen och byta. Jag hittade dessa två underbara armband. Passar mig mycket bättre. Och så hann vi med att ta en långfika.
När vi kom hem åt vi lite lätt middag och lämnade sedan våra barn hos sin farfar. Jonas skulle ta mig ut och äta på hemlig destination. Pasta + i Göteborg blev det och det smakade mycket gott. Första gången jag drack alkohol igen efter graviditet och ammning. Härligt!
Efter mat gick vi vidare till Bergakungen och VIP-salongen för att ta ett glas bubbel och sen titta på filmen Cornelis. Vilken film till att beröra. Pinsamt men jag satt faktiskt med tårarna i ögonvrån nästan hela tiden. Mycket kan bero på att våran underbara Anton testar oss till max nu. Inte en dag utan att vi bråkar eller skäller eller skriker på varandra. Vi har testat allt jag lovar!! Men nu ska jag köra på ignorera stilen lite längre period så får vi se. Tillslut fattar han väl att det inte går att skrika så fort det blir motgångar........
 
 

 
Torsdag morgon skulle vi träffas alla mammorna igen, härligt! Denna gång skulle vi hem till Caroline, härliga människa. Så öppen och välkomnande. Och alltid lika mysigt att få sitta ner och prata med alla. Skönt att vi blivit ett så gott gäng. Torsdagskväll är ju sångernas kväll. Nu var det åter dax att stråla samman efter 1 veckas uppehåll. 1,5 h med endorfinrus igen!! Man bara sitter eller står där och följer sina noter och hinner inte tänka på nått annat!!
Tråkigare är ju att konserten har blivit inställd, för många sånger att hinna lära sig och vi känner nog alla att man skulle vilja finputsa istället för att stressa. Så detta passade bra tyckte jag. Vi får ha en liten mindre "uppvisning" för familjen istället.
 
Nu är det fredag och denna veckan är snart slut, tycker itne jag har fått gjort någonting denna vecka. Inte hunnit städa inte tvätta kanppt lagar mat. Känns inte som jag men snart är det ny vecka och nya tag!!
 
Förresten om någon ser en vilsen takbox vandra omkring utan våran bil så säg gärna till!!
 
Många varma kramar
 

tisdag 16 november 2010

Härlig höstsol

Ljuvliga sol har spridit sina strålar på oss i morse. Kunde inte låta bli att gå ut med kameran i högsta hugg och fånga morgonfrosten i solens mjuka ljus.
Anton är lämnad på förskolan med sin bästis så det var lite gladare miner idag mot igår. Vilken helvetesdag rent ut sagt!! Inget var bra bara gnäll, några ljusglimtar fann man i alla skrik. Ska bara försöka att ta in dom också och inte bara fokusera på det jobbiga eller dåliga.
Åter till rundan "runt sjön" härliga sol!! Värmde min rygg genom jackan och även mitt ansikte när vi kommit en bit. Stod länge och andades in denna härligt friska luft. Nu tror jag att jag klarar av eftermiddans småbråk med min lilla bråkstake.
 



I går hade vi en liten stickträff. Jag, Tess, Yvonne och Erika. Mysigt måste jag säga trotts att jag var helt slutkörd och inte orkade göra något mys mer än att sätta på te och lägga fram Tesses gifflar med saffranssmak, pepparkakor hittade jag i en burk också. Sen fick jag mest springa mellan Anton som vägrade somna och Tuvalisa som var grinig efter sin andra vaccination!! Härliga måndag!!
Nu är det tisdag och en dag närmre tjugotio som Anton räknar. Alltså i morgon 17 november 1981 är det 29 år sen jag tittade ut.
Jonas har lovat mig en middag på restaurang någonstanns, tror att det blir Göteborg. Barnen ska vara hos sin farfar. Så detta blir första gången vi lämnar bort Tuvalisa. Det kommer gå toppenbra.
Vi brukar alltid fira varandra med kalas och pompa! men jag känner inte för och orkar inte stå med fika/mat till hela släkten. Så jag satsar på nästa gång när jag fyller tjugotio. Så så kära familjemedlemmar och vänner blir det en ordentlig fest istället!
 
Nu är det dax för lunch. Hörs snart!
 

söndag 14 november 2010

Fars dag

Grattis alla fina pappor!! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

tisdag 9 november 2010

HIpp hipp hurra

 


Förra veckan tillbringade min underbara man i Stockholm, för lite extra utbildning på lok RC. Och när jag står här och puréar som bäst ringer det på dörren, Blommor till Tina Höök!! Då har min Jonas skickad tre röda rosor med bud till sin lilla pärla! Härliga man, jag älskar dig.




 
I söndags fyllde gammelfarmor Sally 88 år, och det firades med alla barn, barnbarn och barnbrans barn. Smörgåstårta som Anton glufsade i sig, där är han lik sin far! Och en smarrig gräddtårta till efterrätt. Det blev inte ett så långt besök dena gången för Jonas skulle med nattåget till Umeå, för ännu mer utbildning men nu i ett nytt singal/säkerhetssystem. Lovely att vara ensam hemma med en trotsig 3-åring och en 5 månaders som bestämt sig för att inte sova på nätterna längre.
Tillbaka till tågresan, vi åkte in hela familjen till Göteborg. Lite stressigt blev det då trafiken var en aningen tätare än vad vårt tidsschema tillät. 3 min i 17 står vi vid perrongen och vinkar hej då. 17:00 rullar pappa Jonas mot Umeå. Jag tycker alltid att avsked är så jobbiga. Jag vet ju att han inte ska försvinna för alltid utan kommer tillbaka på onsdag men ändå så rullar tårarna på kinderna. Anton torkar och säger, men mamma här är ju massa tåg!! Gullunge.




När vi vaknade idag så läg det snö på backen och Anton var helt överlycklig, Mamma nu kan jag ju ha min vinterjacka på riktigt!! Som om dom senaste veckorna inte har varit på riktigt?
När snön nu faller och det tänds en brasa inne, längtar jag faktiskt till advent, när man får sätta upp alla stakarna och spela härlig julmusik. Peppakakorna kan ställas fram på bordet "lagligt" och inte gömmas i en burk vid kaffebryggaren. Härligt!


 
Nu är det dax att släppa tangenerna och sätta mig med stickorna och göra färdigt min beställning, Härliga Sara ska få 2 par handledsvärmare. Bild på fäger och utseende kommer sen, kan ju inte avslöja för henne ännu.
Ta hand om er
 



måndag 1 november 2010

Garderober (nästan) färdiga!!

 

Denna vackra blomma hängde en dag på en växt som vi fått av Marita. Anton lyckades bryta av toppen och vips så kom denna ludna, vaniljdoftande blomma!
Kronbladen är som lena som sammet, sem får vi se vad som händer. Om växten kanske dör??


Våran lilla Tuvalisa har börjat sitta själv med kuddar runt sig, härligt att det går framåt. Men samtidigt tycker jag att det går lite för fort. Vi hinner liksom inte med riktigt. Nu har vi varit inne hela helgen inte änns gått en promenad ute i det underbart grå, grå, grå höstvädret. Utan vi har varit inne och gått på IKEA i 2 dagar. Första gången vi var där handlade vi bara det vi skulle ha till våra garderober. Sen, när vi kom hem insåg vi hur vi skulle ställa åbäkerna och då var det bara att åka till IKEA en dag till. Så nu är vi en bra bit på väg. Jag har redan fått upp alla mina kläder och det kändes lite vemodigt att lämna vårt gamla sovrum för gått! Men där ska vi ju förrändra och göra vackert också. Kontor och en klädkammare, sånt som man aldrig får nog av!

 

Här håller Jonas på att tänka ut hur vi ska lösa våra nya idéer.....
Bra kommer det bli, på bild nr.2 ser ni det rakt framifrån så vi får en liten walk in, med heltäckningsmatta på 1 kvm och en liten liten kristallkrona i taket. Kommer bli sååååååå bra.

Fortsatt tragglande på våra sånger i Frillekören. Jag blir snart tokig på alla höga toner. Mitt föråd är på de lägre hyllorna om man säger så! Man kul är det. 2 december kommer vi att hålla en konsert i matsalen på Frillesås skola, tillsammans med Annica Blennerhed och musiker från takten. 100:- för vuxna och 50:- för barn (gränserna för barn resp. vuxen har jag ingen aning om, det beror väl på hur man känner sig).
Bara att fortsätta kämpa med våra sömnlösa nätter och hålla ut för det gåt ju över, någon gång. Ska inte klaga för det har inte hållit på så länge och det beror säkerligen på magknip.

Ta hand om er i höstmörkret, och kör försiktigt ute på vägarna. Och håll blicken framåt!