måndag 31 januari 2011

Gekå`s trots allt

Det tar aldrig slut, efter att Anton piggnat till ligger Jonas helt utslagen efter att råkat på kräksjukan, blää. I 2 dygn bara väntade jag på att jag också skulle ligga där, helt utslagen! Men inte, JAG HAR KLARAT MIG. Ska kanske inte säga för mycket ännu....
På förskolan är det just nu som en epedemi med kräksjuka barn så jag tar inte dit Anton i veckan utan han får vara hemma med sin lilla mamma. Det betyder ju att vi måste hitta på saker, hitta på och hitta på...
Universeum blir bra och jag berättar för Anton vad där finns och vi tittar på bilder på datorn. Han är såld! Hoppas nu bara att han tycker det är lika roligt i morgon!
 
Vår kör har börjat igen och det är så härligt! Jag har gått och nynnat på den nya låten i 2 veckor nu, jag började tro attt jag var galen. MEN, så fick jag läsa från vår härliga vän och granne att hon gör samma sak. Så nu känner jag mig lite lugnare. Ni kanske undrar vad det är för låt?! "Vilken underbar värld" (what a wonderful world) och givetvis 3 stämmigt. Den är fantastisk!
 
Jo, trots att Jonas varit sjuk (48 h regeln är utnyttjad) och jag väntat och väntat. Vilket har gjort mig helt orkeslös, Föreslog Jonas en tripp till Varberg, när vi väl satt där och åt lunch sa han: Vi tar Gekå´s också!!
Sagt och gjort. Skulle vi inte orka är det ju bara att åka hem igen, det är ju inte mer än 45 min hem!
 
VI gick runt i lugn coh ro. Två fantastiska barn och 3 timmar senare hade vi knatat runt hela varuhuset. Vagnen var inte så full men vi såg på varann och insåg att summan kommer vara rätt hög ändå!
Lampan på bilden skulle jag bara ha! Har ställt den i TV-rummet nere men känslan är itne helt ok ännu. Tror jag ska flytta runt den lite bland våra fönster, finns ju några att välja mellan!!
 
 


På fredag ska vi försöka komma iväg till Kaskad i Skene och bada med Anton och Tuvalisas kusin Elias frpn Köpenhamn! Hoppas att vi håller oss friska alla!
Just, ska ta ett möte på jobbet med. Har tänkt ta lite strödagar, se upp härliga kolleger snart är bitchen tillbaka!!

Stor kram!


måndag 24 januari 2011

Sjukstuga igen!!

Då har vi åter haft/har en sjukling i stugan. Lille Anton åkte på en rejäl feber när vi satt oss i bilen för att åka till mor i Eksjö. När vi kommer fram jag och barnen har Anton en aningens feber och efter att jag och mamma varit en sväng på stan och kommer tillbaka har hans feber närmat sig 40 grader. Så håller det på hela helgen och som max har han nog legat runt 41 graders feber, stackaren.
I går söndag kom vi hem och när han somnat i sin säng så sätter han sig rätt som det är upp och yrar att: "jag är inte sjuk, jag hostar bara lite, jag ska inte kräkas jag är fisk"!! Jag tycker verkligen så synd om honom. Nu är jag också rätt utpumpad efter att ha tagit hand om två sjuka barn. Men vi mammor kämpar på!!

Tänkt var igentligen att vi skulle träffat Emma och Robert, fikat och myst! Inget blev det nu. Tråkigt, men det gör ju att vi måste åka snart igen!
Kameran åkte jag ifrån med som vanligt. Så fort jag kom hem tog jag mig en runda och hittade härligt utslagna tulpaner (precis som vi alla i detta hus) och även på väg att bli utslagna, pärlhyasinter!! Underbara vår. Den tog nog en paus men snart är den här på riktigt.
Tänk att få sitta mot en solig vägg och dricka förmiddagskaffet! Solen värmer mot kinderna och färgen börjar sakta komma tillbaka.





 Min gubbe har börjat härja i badrummet på andra våning. Reglar upp det sista för att kunna isolera det sista lagret, dra el och sätta skivor i tak och på väggarna. Vi tänkte oss gipstak den här gången. Jag har ju fått för mig att ha stjärnhimmel över badkaret och det gör sig bäst i gipstak! Kanske att vi kan använda det nästa vår. Hoppas hoppas.

Sist men absolut inte minst så har vi en köksoffa till salu. Hög härlig rygg och lite kortare än 180 cm. Kan ta mått och visa senare.....
Hör av er om ni vet någon som är intresserad!
 
Kram 
 


tisdag 18 januari 2011

Vår, mån tro....

Härliga underbara fantastiska väder! Igår var jag och barnen ute på en lång promenad i 5 plusgrader och sol. Vi hade kunnat gå hur långt som helst. Anton sa med ett leende på läpparna; "mamma jag fruser inte" Men sen att han hoppade i varenda vattenpöl som fanns (det är ju ganska många sånna nu) det bryr vi oss inte om när vi känner sån lycka.
 
Tuvalisa har inte sovit en sammanhållande natt efter sin feber. Det börjar ju tära på en. Jonas tog tåget och åkte till Hallsberg för att få sova en natt ;) Men han hade så dåligt samvete när han ringde på morgonen och hörde att vi inte sovit något alls. Tur att han kommer tillbaka idag och låter mig sova inatt!
 
Man längtar ju otroligt mycket efter mera ljus, gröna nyanser och massor med tussilago, snödroppar, krokus, tulpaner och härliga vitsippor!
 




söndag 16 januari 2011

Orust

Lördag kväll tillbringades i Varekil på Orust. Mysigt att få träffa alla goa vänner igen det dröjer alldelles för länge mellan gångerna. Emelie och Alexander är stolta föräldrar till en söt liten Nathalie.
Mycket god mat och massor och ännu mer tjöt och kackel från hönsgården! Stackars Emelie, hon visste inte vilket öra hon skulle lyssna på!
Vi måste bara ta och träffas oftare för det är ju så mycket och prata om. Ena stunden var klockan bara 20 och nästa gång vi tittade, 22!! två timmar som bara försvann....



Vi fick sitta och gosa med henna allihopa och dessa små fötter och händer. Man slutar aldrig förvånas över hur allt kan fungera, att man har haft ett sånt litet liv i magen!

Min lilla Tuvalisa har vuxit kan man säga, snart 8 månader och peppar peppar feberfri idag!! Hoppas att det bara var en 3 dagarsfeber som inte kommer tillbaka mer.
Det har faktiskt varit riktigt jobbigt denna gången. Hon har varit brännhet trots både alvedon och ipren. Duktig flicka som iallafall har druckit bra med vatten.

Ska försöka hitta tillbaka min energi och få nått gjort hemma innan man ska tillbaka till verkligheten och vara utan man i några dagar! Jag kan själv, som Kajsa kavat sa!
 
Kram 
 


torsdag 13 januari 2011

Sjukstuga

Här råder sjukstuga, eller iallafall för en av de små. Tuvalisa har över 39 graders feber men är otroligt pigg ändå. Hon sitter här på golvet och ropar efter papapapappapa. Han ska vara stolt han. Mamma kommer väl om ett tag, hoppas jag.
 
I Lördags hade vi mysigt besök av Per, Petra, Albin och lilla nya Maja. En liten liten tjej som sov åt och tittade stort med sina ögon. Så kul att äntligen få ses. Jag och Petra bestämde träff senare i veckan så tisdagen gjorde vi Kungsmässan osäker! God lunch, jaja härligt umgänge också då!!
 



Anton var inte med från början utan fick sedan länge besämt följa med Marita och barnen till Disney on ice, på scandinavium. Han var väldigt lycklig. Men lagon tills vi ätit tittade han in genom dörren och fick sig en våffla han också.
En vacker blomma fick vi och den får pryda mitt paradis!!





Efter tipps från en annan blogg hottade jag också fina smidesljusstakar på ICA Maxi föe en tjuga styck!
2 bakslag av snö har vi lyckats få, inte några cm utan 10-15 cm varje gång! Jag tycker verkligen om alla årstider men nu får våren och solen gärna göra sig påmind.
Börja förså allt som ska ut till sommaren, ställa fram pegonierna, hoppas att vi lyckas detta år.
Längtar.


 
En härlig kväll med familjen, massor med god mat hoppas jag att det blir snart igen.....
 
Kram



onsdag 12 januari 2011

Bakslag

Vackert

Nu får det faktiskt räcka tycker jag, såg lite gräs på mattan i förrgår och det pirrade till i kroppen. Och så vaknade man till detta 10 cm nysnö. Vackert men nu vill jag ha vår!!

//Tina BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

tisdag 4 januari 2011

Nyår

God fortsättning på 2011!
Vi fick äran att fira in det nya året med Fredrik, Marie och lille Ludvig. När vi kommer dit för att börja dagen med lite fika tar batteriet slut i kameran, så vansinigt orutinerat att inte kolla sånt innan vi sätter oss i bilen och åker 10 mil!! Jaja, gjort är gjort och ett kort hanns med och här har ni lilla fisen, ja Tuvalisa!!
God mat och härligt sällskap!



Fina julklappar fick barnen och Anton fick ett spel med Fem myror är fler än 4 elefanter. Med bokstäver. väldigt kul även för oss vuxna. Så många spelomgångar har det blivit.



Granen fick ge sig av idag, det barrade bara man tittade på den och ibland for det av kulor utan att vi änns tittade på den. När vi plockat av alla kulor, svampar och girlanger såg vi knappt mattan under. Känns skönt nu, men stakar och stjärnor får hänga kvar ett tag till. Till helgen kommer familjen Andersson - Eriksson ner från Nyköping och vi ska äntligen få träffa deras lilla Maja som kom 27 november. Något att verkligen se fram emot!

 
Här lyser stora lampan med skaparlust, men jag har idétorka och får istället ingenting gjort!!
 
Vi hörs snart igen!