måndag 28 februari 2011

Träningsvärk?? JA

Träningsvärk? Typ JA!! Fattar inte att man kan få så ont i musklerna efter lite träning. Det mest pinsama är att jag inte änns kan sätta mig på en stol utan att skrika. Får liksom bara slänga mig ner på stolen utan att använda benen. Ni kan ju tänka er hur jag ser ut... hahhhaha
Och jag som ändå har varit ute på mina löprundor. Bullshit!!
Det jag har utsatt min arma kropp för är en DVD från iform som heter fast och välformad. Och det hoppas jag verkligen på efter denna smärta :)
Tack Johanna för tipset. Den kommer förhoppningsvis rulla en gång i veckan i detta hem. Måste ju få kroppen i form tills "mammagruppen" sak ge sig ut på vårruset!!
I söndags var en dag då hela familjen gjorde absolut ingenting!! Vi tog en rund med bilen till Varberg för att inhandla den lovade cd-skivan Melodifestivalen 2011 till vår lillkille!! Han är helt galen i detta spektakel, han kan varje titel till alla låtarna!
 
Vår lilla Tuvalisa har börjat fatta detta med kameran, det ska rynkas med näsan varje gång blixten börjar blinka!! Sötnos!!
 


 
Denna fina mugg med mönster från Stig Lindberg har stått på Konsum sedan innan jul och varje gång jag har varit inne och handlat har jag tittat på dom. I lördags åkte 8 st ner i korgen. Två kommer hamna på jobbet. 1 till mig och 1 till min man!
 
Många kramar
 

onsdag 23 februari 2011

En "heinekengarderob" till min man

 

 Nu ska min man få bygga en "heinekengarderob" så han kan ta hit sina kompisar och skrika lite. Det innnebär ju att: tjejer kom hit och skrik lite åt min walk in (som tyvärr inte blev större än 1*1m).
Nä, skämt och sido. Det ska bli en klädkammare på bottenvåningen för sängklader, handdukar och säsongskläder. Vårt gamla sovrum ska ju bli kontor/bibliotek, golvytan tyckte vi blev förstor och gjorde därför lite mer förvaringsutrymme. Sånt man aldrig får för mycket av, eller hur?
Går här och drömmer om när det blir färdigt. Ska göra lite mysig förvaring för vantar, mössor och halsdukar tänkte jag. Jonas ska få snickra och jag ska sy, i vanlig ordning!!
Just nu har min underbara man dragit på sig en förkylning som heter duga, vilket innebär att det står stilla ett par dagar! Men snart så...

I fredags fick vi äntligen komma till Axel, Becca, Gustaf och Filip, för att tro det eller ej, byta julklappar!!
Härligt att få komma hem till deras fina hus!
Becca hade gjort pizzabottnar och sen ställt fram massor med ingredienser så vi fick själva göra våran pizza. Mysigt och kul! Tack för en skrattig och roligt fredagskväll!!
När vi nästan är på väg hem inser vi ju att vi missat julklapparna helt!! Det var ju därför som vi skulle träffas.
Grabbarna blev väldigt glada över att få öppna sina paket, och vi vuxna också!

Under kvällen så bjöd Anton och Gustaf in oss till Gustafs rum för lite teater. Härliga pojkar, dom hade byggt upp en scen av böcker och spelade sedan teater med en kanin som skulle lära sig att torka sig själv efter ni vet vad. En dino som hoppade och lite Gullock på slutet.





Nu ska jag och Tuvalisa ta en promenad i solen, sedan är det time att hämta hem våran vilding från dagis.

Kram
 

tisdag 15 februari 2011

Alla hjärtansdag

Då har vi haft Alla hjärtansdag! Mysigt, synd bara att det var en dålig dag för mig. Allt gick åt pipsvängen.. Men man måste ju få ha sådana dagar också. Jag och barnen var i stan på förmiddagen och dom var som två små ljus hela tiden. Anton fick nya byxor vilket han är i stort behov av. Han har blivit så lång och smal så alla byxor blir lite korta. Nu har Lindex snygga smala jeans. Innan har vi fårr köpa tjejbyxor och det har inte varit så populärt.
När vi kom hem skulle vi göra en hjärtantårta med massa gott på och så häe blev resultatet. Jonas kom med stora röda fina tulpaner, ett jättemysigt nattlinne (eftersom jag bara måste ha på mig det när jag ska sova). Själv fick han ett kort från Anton och två teckningar. Sen ett litet paket med 2 tröjor från oss alla. Inget speciellt men ändå en tanke.
 
 



 Jag var fruktansvärt pysselsugen härom dagen så Jonas skickade upp mig till symaskinen och efter 10 minuter kom jag ner med en liten "snutte" till Tuvalisa med massa lappar på, hon gillar att ligga och pilla på dessa små trådar.
En kudde från tyg jag fått av mamma som jag har haft i mitt flickrum på 90-talet. Vips så hade vi en kudde med knytband. Ska ta och göra en likadan till och sen sy om två fodral till soffan nere, måste hitta känslan i tvrummet på 1:a våning också. Dax att byta tapet tror jag!!

 
Nu är det dax för veckans tvätt, städning, dammnig och matlagning. I eftermiddag kommer Marita och äter upp resterna av tårtat tillsammans med mig och barnen. Kan ju inte sitta och trycka i mig allt själv, bättre att dela samvetet med någon annan :)
 
Många kramar
 


tisdag 8 februari 2011

Börja jobba, jag? NÄÄÄÄ

Kan inte fattade det själv. Men nu har jag varit hemma i snart 9 månader. Denna gången har tiden gått så fort, det är verkligen skillnad från när jag var hemma med Anton!
Men nu är det ju 2 som pockar på min uppmärksamhet och då hinner man inte reflektera över hur fort tiden går. Bara när man först stannar upp och kliver ur sin lilla bubbla.
Därför ska det bli fantastiskt skönt att få komma tillbaka till jobbet, bara några timmar i månaden med dock! Hoppas att mina kolleger saknat mig! Jag ska alltså i morgon sitta med Anna för att komma in i alla program som vi arbetar med... ringa miljoner telefonsamtal. Shit, ghhhaaaaa jag vill inte. Eller ju det är klart jag vill.... hummmm får nog försöka hinna med ett inlägg i morgon kväll när jag kommer hem, lovar dock inget kanske somnar på pendeln hem och sitter där hela natten och åker Göteborg-Kungsbacka-Göteborg.... hahahhaha.
Dax att sätta tjänstetelefonen på laddning för here I come.
 
Anton har kommit iväg till dagis idag, första gången på 2 veckor. Tror nog att han tyckte det skulle bli skönt också. Komma ifrån mamma och Tuvalisa. Tråkigt nog var bästa Gurra sjuk, så med en liten hängande läpp vikade han hej då i fönstret. "Mamma du kommer ju vid 2". Gullunge.
 
De senaste två helgerna har skisspappret åkt fram, jag och Jonas har börjat rita på vår trädgård. Det är staket som ska grävas, gjutas, skruvas och målas, målas coh målas. Men shit va bra det kommer bli när det är färdigt.
Bild 1: Vi ska göra något med vårt gamla sovrum på bottenplan. Här ska det skapas ett kontor och en liten klädkammare till. Underbart, här är så mysigt att sitta nu. Kommer bli kanon när det är färdigt.
 
Bild 2: Mellan garaget och huset har vi som en liten innergård, en rabatt, en stengång. Lite tråkigt tyckte vi så en pergola a la Jonas kommer att skruvas ihop till böejan av våren. Detta kommer ju naturligtvis också bli perfekt. Iallafall i våra huvuden! haha.
 
Bild 3: EN helhetsbild över vårt hus, garage och tomt med små arrangemang av rabatter, frukträd, sittplatser och plank. Drömma måste man ju alltid och som sagt så är ju detta ett evighetsprojekt!
 


 
Dax att ta hand om lilla fiiiisen. Många vårkramar till er. Här kvittar fåglarna i kapp med solen strålar. Trots en väldigt blåsig natt.
 

torsdag 3 februari 2011

Universeum

Tisdagen tillbringades på Universeum, mysigt. Anton var sååååå duktig hela tiden trots att han blev väldigt uppspelt!
Han tittade i vart ända akvarie och pekade och frågade vilka arter det var. Vi klappade rockor och kollade länge på hajarna. Eller jag tittade länge, Anton ville mest fika ;)
Intill hajakvariet finns "Världens  dödligaste skönheter". När vi kom in dit visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen.... Gåshud och bad till gud att en anställd skulle komma in och bara vara där med oss ifall någon liten krabat fick för sig att rymma.
Här fanns giftiga ormar (vilket är det djur som jag har väldigt svårt för att äns tilla på) spindlar och skorpinjoner..... Det talar ju för sig självt, hör vill man inte att något ska hända. VI förblev ensama där inne innan jag fick dragit ur Anton (som skulle peta på varje fönster).
När vi kom ut därifrån hittade vi blänkfisken, STOR. Då frågade till och med Anton om det var glas för?!
 
 








När djuren var färdig tittade på gick vi vidare till "Kalejdo" och "Tilt".
Kalejdo handlar och rymden, universum och galaxer. Anton var tagen!
Tilt är hjärnjympa, reaktionstest, handbollsmålvaktstest, massa kul spel och annat! Härligt att se att han tyckte om allt, precis allt! Jag med!




Efter besöket tog vi en fika i foajén innan det var dax att  ge sig ut i ösregnet igen. Nästa gång ska vi åka hela familjen, det ska bli mysigt!


 
När jag nu sitter här och skriver tittar jag ner på Tuvalisa som fått tag på ett reklamblad om kläder. Det ska visst börjas i tid!
 
Kram