onsdag 27 juli 2011

Fruktträd

 
 Aroma (bild från Blomsterlandet)
Viktora (Bild från Blomsterlandet)

Äppelträd, Aroma skulle jag så gärna vilja ha. Med sitt saftiga fasta fruktkött. Mums! 2 utav dessa skulle passa perfekt i min lilla minilund på framsidan av huset. Intill dessa vill jag dessutom ha 2 stycken Viktoraplommon även dessa med fast kött. Här vill vi inte ha något mjölgt päckel!!
Så nu väntar jag bara på att Jonas vill hyra en liten liten minigrävare och gräva 4 stora hål och ett par lass med matjord.

 

Blommor och träd

Nu när solen äntligen har kommit tillbaka sitter jag på ett varmt kontor och jobbar!! Hur planerar jag igentligen. Men samtidigt är jag glad för min övriga familj som kan vara ute uten regnkläder och gummistövlar.
Sitter här och drömmer mig bort bland alla mina rabatter och fruktträd.
På den lilla gräsmattan på framsidan av huset skulle jag vilja ha en minilund med fruktträd (hela 4 stycken). Dessutom har Jonas breddat rosenrabatten från 60cm till 1 m. Så den måste ju nu fyllas ut och då tänkte jag på kantnepeta mot gräsmattan, röda rosor i mitten och någon låg hängig växt mot grusgången. Tror på detta och hoppas att det kan ske innan hösten anländer. Hua hämska tanke, höst!! Det är långt kvar...
 
 Kantnepeta
Nina Weibull
Bilder lånade från google


Tills dess att vi ses igen, sköt om er
 


fredag 22 juli 2011

Rea

Dom senaste dagarna har inte varit annat än shopping tycker jag. Farligt! Men oohhh så härligt.
Mitt senaste fynd blev ett överkast/täcke från Indiska. Rena fyndet om du frågar mig. "Vad har du nu köpt", enligt min man.
 


Detta med bloggandet har även fått mig att vilja sy och sticka igen vilket innebär att energin kommer sakta tillbaka.
Lovade en vän att sy en klänning till henne när vi satt här en kväll. Sagt och gjort men när vi skulle prova den så fattades det 15 cm i ryggen, får man panik då eller?
Inget annat att göra än att köpa nytt tyg (som jag hoppas kommer med posten idag) och klippa ut rätt mönster denna gång. Den "lilla klänningen" passade perfekt på Jonas lillasyster så Emma ni kommer vara 2 om samma tyg med du har ju såklart fått alla smådetaljer sjäv!!
 
Massor av tyg har inhandlats, klänningstyg både till mig och till Tuvalisa så här ska vi snart vara sommarfina.
Om bara dagarna ville vara lite längre och om man kunde få ha en barnflicka, då, då skulle jag nog få gjort att som packas på i idéhuvudet!!
 



 Allt arbete ute går med sakta mak, men snart, snart ser vi nog en förändring....
Nu ligger maken och sover efter 2 jobbnätter och jag förbereder mig för en eftermiddag på jobbet denna något regniga fredag
 

söndag 17 juli 2011

Snart så

Jag tror att jag börjar se en liten strimma av hopp när det kommer till bloggandet. Nu är det ju så mycket som jag vill visa er så nu vet jag inte vart jag ska börja....
 
Tanken om att sitta vid datorn och skriva har lockat mig några dagar nu, och igår så kom grannens bästa väninna och frågade när min inpiration skulle komma tillbaka "jag väntar på den varje dag" sa hon. Och med sånna uppigande ord måste jag nog sätta igång igen!
 
Hoppas att vi ses snart igen!