lördag 19 september 2009

Svampplockning på Buera

Söndagen förra veckan tillbringade vi hos pappa och Anita, för att fira pappa som fyllde år i augusti. Massor med god mat och fika som vanligt. Jag och min syster fick med pappa ut i skogen för att avslöja några av hans svampställen.

Till en början var det mest såna här svampar som mia ögon såg tills pappa började sprida ut oss med kommentarer som: "Anneli titta bakom den stenen, nej lite mer till vänster, där! Nu ser du några fina där va? Och ja det fanns massor med fina svampar där. Och till mig sa han:"gå bakom dom två granarna och titta under den tredje grenen"...... Och även här fanns massor med svamp. Så fortsatte det hela turen i 2,5 timme. Synd att jag bara hade med mig en 5 liters påse men jag vet nu att den kan töjas och bli en 10 liters påse istället!!


Så här lyckig blir man av att vara i skogen och man gör allt för att komma åt skogens guld. Även taggsvamp kom med i kassen, har aldrig ätit det förut men oj så gott det var. Lite mer svampig eller hur man nu ska beskriva det, lite mer tuggmotståd helt enkelt.


Det tråkiga är ju att behöva rensa alla små gula läckerheter sen men jag hade god hjälp av lilleman.d
Nu ligger det 3 påsar i frysen och väntar på att hamna i en god sås till höstmaten!!


2 kommentarer:

Palmerska villan sa...

det var ju inte fel med lite guld...

Palmerska villan sa...

Nu skall jag lämna ett litet inlägg.
Det var väldans mycket svamp ni hittade då. Jag har inte invigt min svampkniv än som jag köpte förra året. Fär väll se om jag hinner innan det är försent.

Hälsa hela familjen
Från Robert godägaren:)