tisdag 28 december 2010

Juldagen

Juldagen firas alltid, alltid, alltid tillsammans med Jonas familj. Den har dock blivit lite stor då det skaffas nya familjer. Hur trevligt som helst har vi i vilket fall. Det är dock en hel del arbet bakom. Vi stod i köket sedan 9 på morgonen och lämnade det inte för änns 21 på kvällen och då hade vi ändå inte tagit hand om all disk!
Det är en speciell meny som ska dukas fram och alla tillbehör måste finnas på bordet. Det ska vara kokta revben, kokt julkorv, gröna ärtor, lingon, pepparrot och detta året gjorde jag 2 liter sås!! Och det räckte, fantastiskt. Sen har jag introducerat lutfisk, vilket visade sig vara uppsakttat av iallafall 4 personer. Och god blev den också! 



Efter all denna mat ska det dukas fram kaffe med ris a la malta och halvtinade jordgubbar från i somras samt vispad grädde!! Mycket och gott. Efter 8 år har jag börjat vänja mig och tycka om alla dessa blandningar av mat.
Lite fick jag bidraga med, 5 sorters hemagjorda praliner. Ischoklad, masmallowsgrottor, lakritskola, choklasfudge och mozartkulor (gigantiska med mums så goda).





Efter detta blev det julklappsöppning, igen! Härliga klappar i massor. Ett stort berg med kläder blev det i år. Inte mycket leksaker vilket vi trodde att det skulle bli. Dom leksakerna som gavs var rejäla och något som iallafall Anton kommer att ha med sig länge. Tröjan som Tuvalisa fick har min mamma gjort. Och den är så fin. Kommer passa perfekt när man ska sitta i bilen när temperaturen går upp lite.

3:e dag jul kom våra underbar vänner Fredrik och Marie på besök med sitt lilla troll Ludvig. Ett litet litet knyte som mest sov hela tiden. Man glömmer otroligt fort och då är det bara 7 månader sedan Tuvalisa var så liten. Nu sitter hon ju själv och blir totalt skogstokig när det inte går hennes väg!!
En god fika och en promenad senare lämnade den nya familjen oss för att återförenas på nyårsafton. En 3 rätters och lite fyrverkerier väntar. Längtar!!






 
God fortsättning, Det är så kul att ni är så många som tittar in och läser, lämna gärna ett litet fotspår!
Kram!!
 

1 kommentar:

Anna Larsson sa...

Gott och se att ni haft en mysig jul!
Kram Anna Larsson